flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді та працівники апарату суду взяли участь у семінарі в рамках європейського інструменту інституційної забудови TAIEX (Technical Assistance Information Exchange) щодо захисту конкуренції

02 грудня 2016, 13:15

30 листопада – 1 грудня 2016 року, за ініціативи Відділу з питань інституційної розбудови Генерального Директорату з питань політики сусідства та переговорів Європейської Комісії разом із Вищим господарським судом України було проведено семінар в рамках європейського інструменту інституційної забудови TAIEX (Technical Assistance Information Exchange) щодо захисту конкуренції.

До участі у заході, в числі представників від судів різних юрисдикцій та державних органів, були залучені й судді та працівники апарату Київського апеляційного господарського суду.

Під час зустрічі основними темами для обговорення стало визначення меж відповідного ринку, зловживання монопольним (домінуючим) становищем, відповідальність за порушення законодавства про захист конкуренції, діяльність транскордонних картелів тощо.

Також передовими питаннями, які підняли на семінарі були взаємодія між національними органами та судами щодо захисту конкуренції, а також судова практика Європейського Союзу щодо захисту конкуренції тощо.

На фото зверху: представники делегації Європейської Комісії.

На фото праворуч: Суддя КАГС Тетяна Ільєнок, начальник аналітично-інформаціного відділу суду Світлана Тюріна, начальник фінансово-економічного відділу суду Лілія Кравчук разом із представниками делегації Європейської Комісії.