flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд повернув до державної власності землі історико-культурного призначення, що розташовані в зоні об’єкта Всесвітньої спадщини

18 жовтня 2016, 16:47

Київський апеляційний господарський суд своєю постановою задовольнив у повному обсязі позовні вимоги заступника прокурора міста Києва щодо незаконності надання в оренду земельної ділянки, розташованої по вул. Стрітенській. Судом було встановлено, що, відповідно до вимог чинного законодавства на таких землях дозволяється будівництво лише особливо важливих споруд за індивідуальними проектами, що регламентуються з врахуванням архітектурної та масштабної ув’язки з існуючою забудовою і загальним силуетом міста.

«Встановлено, що рішенням Київради у 2003 році земельна ділянка площею 0,1 га, що належить до земель історико-культурного призначення та розташований в охоронній (буферній) зоні об’єкта Всесвітньої спадщини: «Київ: Собор святої Софії та прилеглі монастирські будівлі, Києво-Печерська Лавра», була надана в оренду приватній структурі для будівництва житлового будинку», – йдеться у статті національного інформаційного агентства України «Укрінформ».