flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Київського апеляційного господарського суду розробляють програму тренінгів для майбутніх представників Феміди

12 вересня 2016, 16:32

7-9 вересня 2016 року місто Львів прийняло суддівську спільноту на чолі із  Національною школою суддів України та Координатором проектів ОБСЄ в Україні у рамках проекту «Розробка стандартизованих програм підготовки суддів», аби провести засідання робочої групи з розробки тренінгів для кандидатів на посаду судді «Написання судових рішень». 

Розробниками новітньої програми стали судді різних юрисдикцій та ланок судової системи України. Так, до складу групи від «господарчого судочинства» увійшли судді Київського апеляційного господарського суду Тетяна Ільєнок та Олена Коротун.

Дана програма підготовки передбачає комплекс теоретико-практичних заходів, які сприятимуть формуванню готовності кандидатів на посаду судді до належного виконання його основних повноважень, а також сформує у майбутніх представників Феміди необхідні в роботі навички і вміння.

Основними кандидатами на проходження спецкурсу стануть помічники суддів, які відповідатимуть віковим вимогам та матимуть необхідний трудовий стаж.

Загалом, було розроблено програми навчальних курсів в наступних напрямках: загальні засади написання судових рішень, написання судових рішень у цивільному судочинстві, написання судових рішень у кримінальному судочинстві, написання судових рішень у справах про адміністративні правопорушення, написання судових рішень у господарському судочинстві.