flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Апеляційний суд відмовив компанії "РусАлу" в перегляді справи щодо повернення 68% акцій ЗаЛК у держвласність», - «Інтерфакс-Україна»

25 липня 2016, 12:08

«Київський апеляційний господарський суд залишив без задоволення заяву кіпрської компанії Velbay Holding Ltd., яку контролює Об'єднана компанія (ОК) «Російський алюміній» («РусАл», РФ), про перегляд за нововиявленими обставинами рішення Господарського суду Києва від 22 березня 2012 року у справі № 48/448-13/364 щодо повернення в державну власність 68,01% акцій ПАТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат» (ЗАлК)», – повідомляється в статті інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна».

Раніше рішенням Господарського суду міста Києва було задоволено позов заступника Генерального прокурора України в інтересах держави в особі Фонду державного майна України про розірвання договору купівлі-продажу 68,01% акцій ЗАлК, укладеного між фондом і ЗАТ «АвтоВАЗ-Інвест», і договорів перепродажу пакета.

Позовні вимоги прокуратури були мотивовані невиконанням інвестором низки взятих на себе за договором зобов’язань.

«У багаторічних судових процесах винесено вердикт про розірвання договорів купівлі-продажу 68,01% акцій ЗАлК і повернення цього пакета в державну власність. Рішення затверджене Верховним Судом України 11 березня 2015 року. В ОК «РусАл» залишилися близько 29 % акцій підприємства», – йдеться в статті.