flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду Олег Хрипун зустрівся із представниками преси

17 червня 2016, 16:51

16 червня 2016 року голова Київського апеляційного господарського суду Олег Хрипун зустрівся із представниками преси, аби відповісти на питання з приводу господарських справ за позовами Національного антикорупційного бюро України, які перебувають у провадженні суду.

- Справи перебувають на стадії розгляду та вивчення матеріалів, тому надавати коментарі щодо їх результатів – зарано. Позови за ініціативою Національного антикорупційного бюро України є новелою в господарському судочинстві, через те, що орган створений нещодавно. Тому жодної судової практики з розгляду таких спорів немає, ми створюємо судовий прецедент. Однак, в першу чергу, рішення має бути законним! Усі сторони в господарському процесі, незалежно від їхнього статусу, владних повноважень чи інших факторів, рівні перед законом та суддями в залі судового засідання, – розповів Голова.

Також Олег Олексійович наголосив, що нині існує велика кількість інших питань, які потребують уваги. Наприклад, проблеми, пов’язані із тим, що за майже 15 років існування Київський апеляційний господарський суд так і не отримав власного приміщення, а винаймає його в того чи іншого орендодавця. Це викликає значну кількість незручностей, в першу чергу, для відвідувачів суду.

Іншою, не менш важливою проблемою, як наголосив суддя, є автоматичний розподіл справ, що не дозволяє суддям будувати власний графік розгляду, аби уникнути затримки чи переносу слухань, зміни складу колегії, якщо хтось із суддів захворів тощо. «Такі системи повинні орієнтуватися, в першу чергу, на людей, які звертаються до суду. Це не припустимо, що сторона по справі, приїхавши з іншого міста, має чекати в непристосованому коридорі годинами свого слухання. А суддя просто не в змозі розпочати його вчасно, адже перебуває в колегіальному складі на засіданні справи, де інший головуючий суддя», – наголосив Олег Хрипун.