flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Києву повернули гектар землі в Голосіївському районі», – ЗМІ

01 червня 2016, 09:48

«Київський апеляційний господарський суд повернув київській громаді ділянку в Голосіївському районі площею 9 тис. 610 кв. м. Нормативно-грошова вартість цієї ділянки складає 17 млн. 500 тис. гривень», – пише інформаційно-аналітичний портал «Столична нерухомість».

Заступник прокурора Голосіївського району м. Києва в інтересах держави в особі Київської міської ради звернувся до господарського суду з позовом у справі № 910/9813/15 про зобов’язаня ТОВ “Альянс Союз” повернути земельну ділянку площею 9610 кв. м територіальній громаді міста, мотивуючи вимоги тим, що по закінченню дії договору оренди відповідач з пропозицією поновлення договору на новий строк не звертався, а отже зобов’язаний повернути ділянку до комунальної власності.

Заперечуючи проти рішення суду першої інстанції, яке підтримало вимоги позивача, відповідач наголошував на тому, що за договором купівлі-продажу він передав нерухоме майно, розташоване на земельній ділянці ТОВ “Юнігран”, тому відбулась заміна сторони у договорі оренди з ТОВ “Альянс-Союз” на ТОВ “Юнігран”, а отже до останнього перейшли всі права та обов’язки орендаря земельної ділянки, а у відповідача припинились зобов’язання з повернення земельної ділянки.

Колегія суддів Київського апеляційного господарського суду, вивчивши матеріали справи, прийшла до висновку, що доводи відповідача про те, що перехід права власності на нерухоме майно є підставою вважати зміною сторони в зобов’язаннях за договором оренди земельної ділянки, є безпідставними.

Таким чином, КАГС залишив рішення суду першої інстанції без змін, повернувши територіальній громаді маста Києва ділянку землі у Голосіївському районі, площею 9610 кв. м та нормативно-грошовою оцінкою в понад 17, 5 млн грн.