flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Київського апеляційного господарського суду взяли активну участь у практичному семінарі «Стандарти Конвенції з прав людини щодо права власності»

26 травня 2016, 14:25

21-22 травня 2016 року Українська Гельсінська спілка з прав людини спільно з Вищим господарським судом України провели семінар для суддів господарських судів України «Стандарти Конвенції з прав людини щодо права власності». 

До експертного кола доповідачів увійшли: експерт Регіонального центру прав людини Роман Мартиновський, експерт Української Гельсінської спілки з прав людини, національний експерт міжнародного Дистанційного курсу навчання адвокатів правам людини Сергій Заєць, координатор освітніх програм для юристів Української Гельсінської спілки з прав людини Дар’я Свиридова. Від Київського апеляційного господарського суду присутніми на зустрічі були: Ганна Корсакова, Юлія Михальська, Олександр Синиця, Ірина Скрипка, Лариса Смірнова, Алла Тищенко, Віктор Шапран.

Судді мали змогу дізнатися думки та аспекти досвіду визнаних експертів, а також висловити власні роздуми з приводу застосовування на практиці Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, в аспекті захисту права власності (стаття 1 Першого протоколу). Зокрема, обговорювали питання пов’язані з міжнародними стандартами захисту прав людини та права власності на прикладі окремих справ із практики Європейського Суду з прав людини, працювали в інтерактивному режимі в групах, виконувати тестові та практичні завдання.

Судді зазначили, що такий досвіт став неоціненним надбанням, а здобуті знання неодмінно стануть частиною подальшої судової практики з питань застосування господарськими судами європейських норм та стандартів.

 

  

Фото взяті із архіву Вищого господарського суду України