flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В суді запрацював інформаційно-платіжний термінал

18 травня 2016, 11:00

Відповідно до рішення Ради суддів України, в рамках програми «Право на справедливий суд осіб з обмеженими можливостями» та Стратегії розвитку судової системи в Україні на 2015-2020 роки, в приміщені Київського апеляційного господарського суду (на першому поверсі) облаштовано інформаційно-платіжний програмно-технічний комплекс самообслуговування  (ІПТКС або термінал). 

Головною метою розміщення терміналу є покращення доступу до правосуддя людям з обмеженими фізичними можливостями. Також така інновація наближує вітчизняну судову систему до загальноприйнятого осучаснення інформаційних технологій в роботі суду.

Загалом, ІПТКС автоматизує роботу судів, заощаджуючи час споживачів судових послуг, які можуть автоматично розраховувати розмір необхідної до сплати суми, сплатити судовий збір, адміністративні стягнення тощо, отримавши при цьому банківську квитанцію. Також користувачі терміналу зможуть отримувати необхідну інформацію, у тому числі зразки процесуальних документів.

Робота ІПТКС відповідає вимогам діючого законодавства України (Закону України «Про платіжні системи та переказ коштів в Україні», Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» тощо).