flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київрада через суд повернула до комунальної власності земельну ділянку в Дарницькому районі, – «КиевVласть»

11 квітня 2016, 14:57

«Київський апеляційний господарський суд визнав правомірними вимоги Київради і зобов'язав ПП «Пірінавік компані» звільнити самовільно зайняту земельну ділянку на перетині вул. Здолбунівської та вул. Петра Григоренка у Дарницькому районі Києва і повернути його Київраді», пише інформаційно-аналітичне видання  «КиевVласть».

Позов було мотивовано тим, що Департаментом земельних ресурсів виконавчого органу Київської міської ради за результатами проведеної перевірки земельної ділянки встановив, що на ній ведеться будівництво споруди невизначеного призначення. Оскільки земельна ділянка не була відведена у відповідності до чинного законодавства України для будівництва об’єктів нерухомого майна, то майно, розміщене на ній, є самочинним будівництвом і підлягає знесенню, а земельна ділянка – поверненню позивачу.

Рішенням Господарського суду міста Києва у справі № 910/9681/15 в задоволенні позову відмовлено.

Київська міська рада та Департамент земельних ресурсів КМДА звернулися з апеляційною скаргою, посилаючись на неповне з'ясування обставин справи.

«Судова колегія Київського апеляційного господарського суду, вивчивши представлені докази по справі, дійшла висновку, що суд першої інстанції дійшов помилкового висновку і не звернув уваги на час виготовлення технічної документації, складання контрольної карти департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища та реєстрації декларації про готовності об'єкта до експлуатації через що і прийняв помилкове рішення.

В результаті, детально вивчивши матеріали справи, Київський апеляційний господарський суд задовольнив позовні вимоги державних органів і повернув у комунальну власність самовільно зайняту земельну ділянку в Дарницькому районі Києва», сказано в статті.