flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд зобов’язав забудовника повернути землю в Солом’янському районі, де замість навчально-виховного закладу побудували заправку, до державної власності – ЗМІ

29 березня 2016, 13:21

«Київський апеляційний господарський суд залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким приватну структуру зобов`язали повернути з незаконної оренди земельну ділянку площею 2,09 га на вул. Уманська, що в Солом`янському районі», – пише інформаційно-аналітичний портал «Столична нерухомість».

За матеріалами справи, було визначено, що ще у 2005 році зазначену ділянку було передано в довгострокову оренду комерційному підприємству для будівництва, експлуатації та обслуговування навчально-виховного закладу. Відповідно до умов документу, компанія повинна була завершити будівництво до квітня 2008 року. Проте ніякого будівництва не відбулось, натомість встановлено, що за вказаною адресою сторонніми особами без правовстановлюючих документів розмістили АЗС, автостоянку і пункт прийому склотари.

«З огляду на виявлені порушення, прокуратура столиці заявила позов до суду з вимогою повернути спірну ділянку в користування киянам. Господарський суд задовольнив позовні вимоги прокуратури в повному обсязі, суд апеляційної інстанції залишив вказане рішення без змін», – заключило видання.