flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулися збори Київського апеляційного господарського суду за участі голови ДСАУ Зеновія Холоднюка, голови ВГСУ Богдана Львова та голів господарських судів Київського апеляційного округу

29 лютого 2016, 17:52

29 лютого в приміщені Київського апеляційного господарського суду відбулися відкриті збори суддів та працівників апарату суду за участі голови Державної судової адміністрації України Зеновія Холоднюка, голови Вищого господарського суду України Богдана Львова, а також голів та керівників апаратів господарських судів, що входять до Київського апеляційного округу.

  

Вітальним словом захід відкрив голова Київського апеляційного господарського суду Олег Хрипун. Доповідаючи про підсумки роботи суду у 2015 році, голова суду наголосив, що саме господарські суди приймають вкрай важливі рішення, які впливають не лише на окрему юридичну особу, а й на економіку усієї держави.

«Є чимало питань та нарікань з приводу належної організації праці судових установ. Та ми намагаємося виправити власні недоліки, зважаючи на велику відповідальність, яку закріплюють за нами займані посади.

Господарські суди розглядають спори, сторонами яких є державні установи, великі корпорації, банки – ті юридичні особи, які є ваговими складовими економіки усієї країни. Тому важливою є високопрофесійність не лише суддівського корпусу, але й усього кадрового персоналу судів. Доки помічники суддів, секретарі та увесь апарат суду, який виконує левову частину роботи в судовій системі, не буде отримувати гідну оплату своєї праці, ми не зможемо втримувати висококласних фахівців на державній службі», заключив Олег Олексійович.  

Голова ВГСУ Богдан Львов під час свого виступу наголосив, що головним чинником підвищення якості правосуддя є добросовісне виконання кожним суддею своїх службових обов’язків, ідеальне знання нормативної бази та відповідальність за результати своєї роботи.

З фінальним словом та звітом по фінансуванні судової гілки влади в цілому, та й установи зокрема, виступив голова ДСАУ Зеновій Холоднюк. Завершуючи свій виступ словами, що незалежно від впровадження змін до законодавчої бази, робота з визначення навантаження на суддів, оптимізації штатної чисельності судів, питання належного фінансування буде вирішуватися.

У ході зборів піднімалися дискусійні питання фінансового забезпечення, прав та обов’язків працівників, особливості нововведень патронажної служби тощо.