flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя Київського апеляційного господарського суду, у складі української делегації, відвідала установи Королівства Іспанія, що здійснюють правову охорону та захист прав інтелектуальної власності

16 лютого 2016, 17:57

8-12 лютого 2016 року, в рамках реалізації проекту технічної допомоги Європейського Союзу Twinning «Посилення правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні», українська делегації суддів господарських судів, які спеціалізуються на розгляді справ у спорах, пов’язаних із захистом прав інтелектуальної власності, із робочим візитом відвідала Королівство Іспанії.

До складу робочої групи, на чолі з Головою Вищої ради юстиції та Головою Вищого господарського суду України, увійшла й суддя Київського апеляційного господарського суду Марина Доманська.

Українські судді отримали змогу ознайомитися із системою судоустрою Іспанії – суддя Суду з питань торговельних марок ЄС Луіс Антоніо Солар Паскуаль розкрив особливості функціонування судової системи країни,  навів цікаві аспекти судових справи щодо торговельних марок та зразків, та розповів про новітні критерії у сфері промислової власності Суду Справедливості ЄС.

Також члени делегації відвідали Іспанське відомство патентів та марок, та поспілкувалися з керівником проекту Twinning, головою департаменту міжнародних відносин та співпраці із судовою владою пані Крістіною Фернандез Ордас. 

Така поїздка стала корисним та цікавим надбанням до знань кожного члена групи. Варто відмітити, що судді не лише почерпали чимало корисної інформації, але й підкреслили для себе позитивний, та особливо корисний європейський досвід у сфері судового захисту інтелектуальної власності.