flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В гостях у Київського апеляційного господарського суду

11 грудня 2015, 16:31

Сьогодні, долучившись до Всеукраїнського тижня права, Київський апеляційний господарський суд відчинив свої двері для старшокласників Економіко-правового ліцею міста Києва.

Головною метою заходу було не лише провести звичний «День відкритих дверей», а показати молодому поколінню силу та важливість кожного гвинтика судової установи у процесі творення правосуддя.

«Функціонування судової ланки нашої держави на належному рівні залежить тільки від людей. Тому вам усім, як новому поколінню майбутніх правознавців, варто розуміти важливість процесу здобуття та накопичення знань. Професійним суддею стає частіше той, хто не тільки пройшов вузівську підготовку, але й роботу судової установи із середини», – настановними словами привітав учнів Голова Київського апеляційного господарського суду Олег Хрипун.   

Секрети професії секретаря судового засідання, помічника судді, роботи відділів суду тощо, ліцеїсти мали змогу почути (а далі й побачити) від самих його працівників. Суддя КАГС Олена Коротун розповіла про специфіку функціонування апеляційної інстанції та особливість розгляду справ в господарський судах України.

Помічник судді Володимир Шалівський, після екскурсу в професію секретаря і помічника судді, вручив очільнику класу, учителю права Олександру Дємідкіну, пам’ятний подарунок – історичну книгу судді КАГС Олександра Гаврилюка «За волю України! Лисянщина під час національно-визвольних змагань в 1917-1920-х роках у контексті загальноукраїнських подій», повідавши, що судді посвячують себе не лише своїй роботі, але мають власні захоплення, подекуди досить визначні.  

Далі В.о. Керівника апарату КАГС Ольга Пасічник провела справжню екскурсію по «коридорам судової влади». Учні поринули у робочу атмосферу відділів документального забезпечення та аналітично-інформаційного відділу суду.

Начальник відділу документального забезпечення Ірина Тереля не просто розповіла про особливості роботи очолюваного нею підрозділу, але й дала долучитися до творення правосуддя. Поки що, під пильним наглядом працівника, у вигляді використання печатки суду на сторінках справи.

Світлана Тюріна – начальник аналітично-інформаційного відділу розкрила дітям важливу взаємодію кожної із інстанцій між собою, наголосивши, що такий взаємозв’язок дає можливість ділитися не лише напрацьованими результатами, але й необхідним досвідом.

   

Сподіваємося, що від такої зустрічі діти отримали не тільки корисну та цікаву інформацію, але й чимало позитивних вражень.