flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді та працівники апарату КАГС пройшли тренінг «Удосконалення правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні»

07 грудня 2015, 09:31

З 1 по 3 грудня, в рамках проекту Європейського Союзу (ЄС) Twinning, для представників судів пройшов триденний тренінг "Удосконалення правової охорони та захисту прав інтелектуальної власності в Україні".

Хоча захід було розраховано на спеціалістів судів загальної юрисдикції, до нього долучилися й представники Вищого господарського суду України, Господарського суду міста Києва та Господарського суду Київської області, а також судді та працівники апарату Київського апеляційного господарського суду.

Основними спікерами були іспанські колеги, які спеціалізуються на розгляді справ, пов’язаних із порушенням прав інтелектуальної власності в Іспанії та на рівні ЄС – Голова Апеляційного господарського суду міста Мадрид Анхель Гальго та Голова Апеляційного господарського суду міста Аліканте Енріке Гарсія-Чамон. Модератора виступив постійний радник проекту Twinning в Україні Пабло Роденас.

Розглядалися питання пов’язані із загальним поняттям промислової власності, власне товаром та системними передумовами для захисту відповідних прав; співіснування європейського та національного законодавства, та забезпечення єдиних стандартів охорони інтелектуальної власності для стимулювання економічних відносин усередині ЄС; принципові відмінності між директивами й регламентом ЄС та алгоритм розгляду порушень прав залежно від географічного розташування порушника тощо.

На завершення тренінгу, учасники обговорили проблемні аспекти захисту авторського права та суміжних прав у  міжнародному законодавстві в умов глобалізації суспільства.

 

 

Фото взяті із веб-сайту ДП "Укрпатент"