flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд постановив ПАТ «АвтоКрАЗу» сплатити півмільйона штрафу Міноборони та відшкодувати державі понад 1,8 млн грн за прострочення замовлення

02 грудня 2015, 10:43

«Київський апеляційний суд підтвердив штраф ПАТ «АвтоКрАЗу» в розмірі 517,5 тисяч гривень за прострочене замовлення Міноборони.

Раніше Господарський суд Києва постановив оштрафувати автозавод за прострочену поставку автомобілів на вказану суму. Кременчуцький автогігант подав апеляцію, проте марно. Учора, 1 грудня, Київський апеляційний суд залишив без змін вирок першої інстанції в частині штрафу, а також постановив сплатити до бюджету пеню в розмірі 1,8 мільйоні гривень», – пише інтернет-видання «Depo.Полтава».

Так, за умовами договору, Міністерство оборони України та ПАТ «АвтоКрАЗ» заключили договір на поставку автомобільної техніки у визначений термін. За що, з держбюджету було перераховано авансом понад 43 млн грн на рахунок автозаводу. Однак, виконавець порушивши умови договору, прострочив поставки оборонної техніки. А, відповідно до вітчизняного законодавства, за таке порушення настають правові наслідки, зокрема: відшкодування збитків та сплата неустойки (пені).