flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Апеляційна інстанція не дала «вкрасти» приміщення суду в Черкасах», – ЗМІ

02 грудня 2015, 10:24

«23 листопада Київський апеляційний господарський суд скасував мирову угоду, за якою приміщення Апеляційного суду Черкащини мало перейти у право власності до ТОВ «ЧеркасизалізобетонБуд», – йдеться в статті видання «Вчасно».

Як йдеться у матеріалах справи, Державна судова адміністрація України заплатила майже 5 млн грн ТОВ «ЧеркасизалізобетонБуд» за реконструкцію приміщення апеляційного суду Черкащини за адресою: вул. Гоголя, 300.

Однак, через невиконання вимог угоди будівельною компанією та відсутності у неї грошей для повернення, сторони вирішили укласти мирову угоду, за умовами якої компанія повинна була реставрувати інше приміщення на вказану суму, а старе суд вирішив передати товариству у власність.

Під час вивчення матеріалів справи, колегія суддів КАГС з’ясувала, що угоду було укладено без правових підстав, адже витрати на роботи з державного бюджету вимагають дотримання процедури, встановленої законом. Натомість, сторони угоди наперед визначили порядок розпоряджання державними коштами без її дотримання.

Сама ж мирова є незаконною, адже стосується об’єкта комунальної власності територіальної громади, а тому відчуження об’єкта також має відбуватися відповідно до вказаної в законодавстві процедури.

Таким чином, суд не дав права безпідставно розпоряджатися коштами платників податків та провести відчуження об’єкту комунальної власності з порушеннями законодавства про приватизацію держмайна.