flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суди зобов’язали повернути державному підприємству незаконно утримані банком понад 1,5 млн грн

23 листопада 2015, 11:48

«За результатом розгляду позову прокуратури Баранівського району, господарський суд м. Києва зобов’язав приватну банківську установу перерахувати понад 1,5 млн грн, які перебували на поточному рахунку ДП «Баранівське лісогосподарське підприємство» та неправомірно утримувалися на банківському рахунку.

Законність вимог прокуратури та рішення суду першої інстанції залишив у силі Київський апеляційний господарський суд», – йдеться в статті інформаційного порталу «1ZT.ua».

В 2012 році між ДП «Баранівське лісомисливське господарство» та банком було укладено договір на обслуговування рахунків підприємства. Відповідно до його умов, акціонерне товариство зобов’язалося відкривати клієнту рахунки у національній та іноземній валютах та здійснювати розрахунково-касове обслуговування.

Проте, далі банківська установа порушила умови договору, припинивши обслуговування державного підприємства, на рахунку якого перебувало понад 1,5 млн грн. Внаслідок чого лісомисливське господарство не змогло виплатити заробітну плату, рахунки за комунальні послуги тощо. 

Таким чином, своїм рішенням суди повернули державному підприємству змогу користуватися власними коштами та виконати власні грошові обов’язки.