flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Прес-секретар КАГС пройшов перший в Україні тренінг для спеціалістів суду із забезпечення зв’язків зі ЗМІ

19 листопада 2015, 11:51

З 16 по 18 листопада Національною школою суддів України було вперше проведено курс підготовки для спеціалістів із забезпечення зв’язків зі ЗМІ (прес-секретарів) місцевих і апеляційних судів Вінницької, Житомирської, Київської, Черкаської та Чернігівської областей і міста Києва.

До столиці з’їхалось близько 80 спеціалістів, аби удосконалити уже набуті й отримати нові знання та навички у сфері комунікації як із пресою та громадськістю, так і у внутрішніх лавах власної судової установи.

Учасники заходу вчилися азам організації медіа-супроводу діяльності суду та організації різноманітних заходів для громадськості, основам написання прес-релізу і прес-анонсу, елементам виходу із стресових ситуацій. Мали можливість обговорити проблемні питання взаємодії судової системи та суспільства із передовими практиками й теоретиками даної галузі. Зокрема, курси вели викладачі з правових дисциплін передових вузів держави, спеціалісти галузі Державної судової адміністрації, Верховного Суду та судів апеляційних інстанцій

Також слухачі поринули в історію боротьби з корупцією, як ганебного явища чи не всіх відомих нам віків. Розкривали психологічні аспекти діяльності прес-секретаря, як головного комунікатора в колективі та поза ним.

Спільно з викладачами «студенти» дискутували, пропонували своє бачення власної професії в цілому, та й окремих її складових, що мають зіставити картину ідеального прес-секретаря.

Загалом, захід став не лише корисним здобутком у арсеналі кожного учасника, але й цікавим новими знайомствами та щедрий пам’ятними враженнями.