flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

КАГС зобов’язав комерційну структуру передати в рахунок часткового погашення заборгованості перед АТ «Ощадбанк» земельну ділянку площею понад 7 га у Дніпровському районі Києва

04 листопада 2015, 13:21

«Колегія суддів Київського апеляційного господарського суду, своєю постановою по справі № 910/3224/15-г, зобов'язала ТОВ «ТЕРРА КАПІТАЛ» виконати умови кредитного та іпотечного договорів і передати в рахунок часткового погашення заборгованості у власність АТ «Ощадбанк» земельну ділянку, на якій ГСК «Укрбуд» намагається побудувати скандальну «Сонячну Рівєру», – йдеться в статті відання «КиевVласть».

У 2010 році між АТ «Ощадбанк» і ТОВ «ТЕРРА КАПІТАЛ» був укладений договір кредитної лінії, за умовами якого банк надав товариству кредит з максимальним лімітом кредитування у розмірі близько 195 млн грн. Для забезпечення виконання зобов’язань за кредитним договором між банком і підприємством було укладено іпотечний договір на земельну ділянку загальною площею понад 7 га з цільовим призначенням - будівництво, експлуатація та обслуговування багатофункціональних комплексів, у Дніпровському районі Києва між вул. Микільсько-Слобідської та Броварським проспектом.

 Через те, що ТОВ "ТЕРРА КАПІТАЛ» не дотрималося умов кредитного договору і не відреагувало на претензії банківської установи про заборгованість у розмірі 202 504 000 грн, господарські суди першої та апеляційної інстанцій задовольнили позовні вимоги АТ «Ощадбанк» про звернення стягнення на предмет іпотеки.