flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київський апеляційний господарський суд заборонив небезпечну для життя забудову Батиєвої гори, – ЗМІ

20 жовтня 2015, 15:32

«Київський апеляційний господарський суд підтримав позицію заступника прокурора Києва і залишив без змін рішення суду першої інстанції, яким визнано недійсним договір оренди земельної ділянки на вул. Волгоградській. 

Спірна земельна ділянка загальною площею 0,15 га розташований на Батиєвій горі в зоні щільної громадської забудови – поруч знаходяться житлові будинки, школа і дитячий сад», – пише у свій статті видання «КиевVласть».

Як було виявлено у ході розгляду справи, ділянка знаходиться у зсувонебезпечній зоні міста, де, відповідно до цільового призначення та правил безпеки, передбачена лише малоповерхова забудова. Натомість приватна компанія планувала будівництво 13-ти поверхового будинку із вбудованими приміщеннями та підземним паркінгом.

Окрім цього, було встановлено, що Київською міською радою не було проведено законних земельних торгів та не враховувалися жодні із інтересів населення.

Таким чином, своєю постановою Київський апеляційний господарський суд підтримав вимогу прокуратури, заборонивши незаконну та небезпечну для життя людей забудову.