flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд повернув до державної власності землі водного фонду в прибережній смузі Кременчуцького водосховища

19 жовтня 2015, 10:45

«Суд визнав недійсним продаж Обслуговуючому кооперативу «Дніпровський Баркас» ділянки площею 3,1 га по вул. Дахнівській в селі Свидівок в Черкаській області», – пише громадсько-політичне видання «Прес-Центр».

Суд визнав незаконним рішення Свидівоцької сільради від 29 листопада 2013 року про надання кооперативу дозволу на викуп вказаної ділянки за 836 тис грн під будівництво об’єктів рекреаційного призначення, встановивши, що дана ділянка належить до земель водного фонду в прибережній захисній смузі Кременчуцького водосховища. А отже, її продаж заборонено законом.

Сільська рада у документах вказала, що зазначені землі мають рекреаційне призначення. Однак, жодних документів про зміну у встановленому законом порядку цільового призначення землі суд не отримав. Проте, навіть у такому випадку, сільрада також порушила б норми Земельного кодексу, адже ділянку рекреаційного призначення необхідно продавати на земельних торгах.

Таким чином, Київський апеляційний господарський суд повернув землі водного фонду Кременчуцького водосховища із незаконної власності комерційної структури.