flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Працівники Київського апеляційного господарського суду прийняли участь у семінарі щодо відкритості веб-сайтів судової влади України

05 жовтня 2015, 14:50


30 вересня 2015 року на базі Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП), в рамках реалізації проекту «Сприяння прозорості влади: моніторинг відкритості веб-сайтів центральних органів виконавчої влади, судів та місцевих органів влади України», пройшов семінар щодо відкритості веб-сайтів судових установ.

 

Запрошені працівники відділів зв’язків з громадськістю та прес-секретарі з 47-ми судів мали змогу ознайомитися із результатами проведеного ІРРП моніторингу офіційних веб-сайтів органів судової влади України, а також обмінятися досвідом наповнення веб-сторінок, задати свої запитання чи внести власні пропозиції.

 

 

 

Таке дослідження в Україні було проведено вперше. Проте, експерти ІРРП відзначили, що практично усі веб-сайти судів України, працюючи на веб-порталі судової влади, який розроблений і підтримується  Державною судовою адміністрацією України, дозволяють з легкістю дізнатися про адміністративні послуги судів, сплатити судовий збір, отримати копії матеріалів справ, дізнатися про розподіл справ, перевірити наявність рішень по справах в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

Керівник проекту ІРРП, медіа-юрист Людмила Панкратова, зазначила, що головним завданням дослідження стало прагнення, аби офіційні веб-сайти судів були не лише засобом інформування конкретних офіційних відомостей судової ланки, але й містили максимум публічної інформації, що сприятиме відновленню довіри громадян до судів.

 

 

Від Київського апеляційного господарського суду у роботі семінару активну участь прийняв начальник відділу організаційного забезпечення роботи суду та розгляду звернень Роман Качур.  

 

 

 

Семінар став корисним інформаційним імпульсом для кожного суду країни. Було прийнято рішення про направлення результатів моніторингу та пропозицій щодо поліпшення наповнюваності веб-сайтів до ДСА України та в суди, на базі яких проводилося дослідження. Це дасть змогу кожній установі судової системи доопрацювати власні веб-ресурси задля більшої корисності сайтів для населення та сприяння прозорості судової влади України.