flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Суд розірвав договір оренди з недобросовісним орендарем і повернув у державну власність земельну ділянку вартістю майже 900 тис. грн», – ЗМІ

05 жовтня 2015, 13:52

У 2006 році Вішенківська сільрада надала приватній компанії в довгострокову оренду земельну ділянку для будівництва багатоквартирних житлових будинків. За умовами договору, орендар повинен був щомісяця оплачувати оренду землі. Проте, порушивши умови договору, з 2010 року компанія перестала сплачувати оренду, в результаті чого утворилася значна заборгованість.

Виходячи із виявлених порушень, Бориспільська міжрайонна прокуратура звернулася до Господарського суду Київської області з вимогою стягнути з комерційної структуру заборгованість за користування землею, розірвати договір оренди і повернути ділянку у державну власність. Суд першої інстанції лише частково задовольнив позовні вимоги прокуратури.

«Не погодившись з цим, прокуратура звернулася до Київського апеляційного господарського суду, який повністю її підтримав. Земельна ділянка вже повернута до комунальної власності», – пише видання «ProfiDOM».