flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«КАГС зобов’язав підприємство віддати дитсадок до балансу територіальної громади Броварів», – «КиевVласть»

25 вересня 2015, 09:28

У 2011 році Регіональне відділення фонду державного майна України по Київській області запропонувало Броварської міської ради передати дитячий садок «Трембіта» № 22 в місті Бровари Київської області по просп. Незалежності, 8-а і по вул. Гагаріна, 14-а, який знаходиться на балансі ПАТ «Броварський завод будівельних конструкцій», у комунальну власність територіальної громади міста.

Міська рада прийняла рішення про надання згоди на безоплатне прийняття у комунальну власність територіальної громади міста Бровари гуртожитку по вул. Гагаріна та ДНЗ.

Однак, після неодноразових повідомлень заводу щодо його обов’язку передачі ДНЗ на баланс Управління освіти і науки Броварської міської ради Київської області, ніяких дій вчинено не було, у зв’язку з чим позивач був змушений звернутися до суду.

Рішенням Господарського суду Київської області позов Броварської міської ради Київської області був задоволений.

Не погоджуючись із рішенням суду, товариство звернулося до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, посилаючись на порушення норм матеріального і процесуального права при розгляді справи.

«Проте, вивчивши представлені докази у справі, колегія суддів КАГС не знайшла підстав для задоволення апеляційної скарги і прийшла до висновку, що рішення господарського суду є обґрунтованим і відповідає чинному законодавству.

Таким чином, КАГС своєю постановою зобов’язав комерційну структуру передати в територіальну власність громади дошкільний навчальний заклад», пише видання «КиевVласть».