flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Апеляційний госпсуд зобов’язав забудовника ЖК Richmond сплатити до бюджету Києва 5, 91 млн грн пайової участі», – «Інтерфакс-Україна»

24 вересня 2015, 09:12

«Київський апеляційний господарський суд (КАГС) постановою від 15 вересня підтвердив рішення попередньої інстанції і зобов'язав ПАТ «Боїнський комплекс» (Київ) як забудовника будинку у складі житлового комплексу (РК) Richmond по вул. І.Кудрі, 26 у Печерському районі столиці виконати зобов’язання по сплаті до міського бюджету 5 млн 911,78 тис. грн пайової участі на розвиток інфраструктури», пише інформаційне агентство «Інтерфакс-Україна».

Між Головним управлінням економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради та ПАТ «Боїнський комплекс» було укладено договір пайової участі у створенні соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва, проте останній свій обов’язок не виконав.

Тому, заступник прокурора міста Києва звернувся до суду в інтересах держави в особі Департаменту економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради про стягнення з ПАТ «Боїнський комплекс» заборгованості зі сплати пайового внеску у створення інфраструктури міста Києва у розмірі майже 6 млн грн відповідно до умов договору від 2012 року.

Так, апеляційний суд, підтримавши вимогу прокуратури, «нагадав» забудовнику про обов’язок «Боїнського комплексу» сплатити пайову участь за будівництво житлового будинку на 206 квартир з вбудованим банним комплексом і приміщеннями соціально-побутового призначення, а також підземним паркінгом загальною площею 5,11 тис. кв. м.