flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Суд зобов'язав «Укрнафту» продавати газ «Нафтогазу», – ЗМІ

16 вересня 2015, 09:59

«Київський апеляційний господарський суд зобов’язав ПАТ «Укрнафта» укласти договір з НАК «Нафтогаз України» на поставки природного газу», – пише у своїй статті видання «NEWSru.ua».

Суд апеляційної інстанції, вивчивши надані матеріали справи, встановив, що у листопаді 2000 року між НГВУ «Полтаванафтогаз» ВАТ «Укрнафта», ТОВ «Укрнафтогазтрейдинг» та ТОВ «Надраінвест» було укладено договір про спільну діяльність з освоєння та розробки нафтогазоконденсатних родовищ в Полтавському нафтогазопромисловому районі. ПАТ «НАК «Нафтогаз України» запропонувало ПАТ «Укрнафта» укласти договір поставки природного газу, умовами якого передбачено продаж протягом 2013 року 77 000 куб. м природного газу власного видобутку для потреб населення за ціною 1 356 грн/1000 куб. м газу.

Позов було мотивовано тим, що, на думку ПАТ «НАК «Нафтогаз України», товариство безпідставно відмовилося від укладання договору, що є порушенням приписів частини 1 статті 10 Закону України «Про засади функціонування ринку природного газу».

«Колегія суддів Київського апеляційного господарського суду, оцінивши наявні в матеріалах справи докази, прийшла до висновку, що рішення Господарського суду міста Києва було прийнято з додержанням норм матеріального та процесуального права, тому рішення є законним та обґрунтованим», – йдеться у статті.

Таким чином, своєю постановою КАГС зобов’язав ПАТ «Укрнафта» виконувати вимоги законодавства України щодо надання природного газу на потреби населення держави.