flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«КАГС повернув у власність держави 0,8 га землі на Київщині», – «КиевVласть»

16 вересня 2015, 09:45

 

Заступник прокурора Київської області в інтересах держави в особі Київської обласної державної адміністрації звернувся до Господарського суду Київської області з позовом до Управління Держземагентства у Києво-Святошинському районі Київської області та ПП «Виробнича фірма «Імпульс» про визнання недійсним державного акта на право власності на земельну ділянку та витребування його з незаконного володіння.

Позовні вимоги були мотивовані тим, що, незважаючи на визнання протиправним рішення Управління земельних ресурсів про видачу державного акта на право власності на земельну ділянку в судовому порядку, ПП «Виробнича фірма «Імпульс» користується спірною землею без належних правових підстав, а зазначений державний акт не скасований.

Рішенням Господарського суду Київської області позов був задоволений частково. Визнано недійсним державний акт на право власності підприємства на земельну ділянку площею 0,8 га в місті Боярка Києво-Святошинського району Київської області для розміщення автозаправної станції та стоянки автомобілів, а також зобов’язано скасувати запис про державну реєстрацію державного акта на право власності на землю. Проте, у задоволенні позовної вимоги про витребування з чужого незаконного володіння на користь Київської обласної державної адміністрації земельної ділянки було відмовлено.

Не погоджуючись з вищевказаним рішенням, прокурор звернувся до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою.

«Вивчивши надані докази і доводи сторін, колегія суддів Київського апеляційного господарського суду прийшла до висновку, що апеляційна скарга Київської обласної державної адміністрації підлягає задоволенню, а рішення суду першої інстанції у даній частині справи – скасуванню. В іншій частині рішення суду залишено без змін.

Таким чином, КАГС зобов’язав приватне підприємство звільнити незаконно займану землю і повернути її в комунальну власність міста», –йдеться у статті веб-ресурса «КиевVласть» .