flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Господарські суди зобов’язали боржників повернути банку кошти за кредитом

16 вересня 2015, 09:31

До Господарського суду Автономної Республіки Крим звернулося ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк» в особі філії «Кримське Центральне відділення ПАТ Промінвестбанк» з позовом до ТОВ фірма “Консоль ЛТД”, ТОВ фірма «Індустрія-Крим», Спільного Українського-Російського підприємства «Джемієт» та ТОВ «РЕАЛ Естейт», про стягнення 25 513 981 грн заборгованість за кредитом, шляхом звернення стягнення на залогове майно, яке належить відповідачам.

Рішенням суду першої інстанції позов було задоволено в повному обсязі. Та не погоджуючись із ним, ТОВ фірма «Консоль ЛТД» звернулася до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою.

«Даний позов Госпсуд АРК задовольнив у повному обсязі 15 листопада 2013, ухваливши виплатити заборгованість за простроченим кредитом в розмірі 19 939 000 грн, заборгованість по неоплачених відсотках за користування кредитом у розмірі 569 000 грн, пеню за прострочення сплати відсотків по кредиту в розмірі 504 889 грн і 64 тисяч судового збору.

Після анексії Криму рішення суду було визнано втраченим. Але за позовом «Промінвестбанку» в червні 2015 відновлено. На нього «Консоль» і подавала апеляцію.

Однак колегія суддів Київського апеляційного госпсуду залишила скаргу «Консолі» без задоволення, оскільки їх доводи «не спростовують висновків господарського суду першої інстанції, а тому відсутні підстави для скасування рішення господарського суду», – пише видання «Центр журналистских расследований».

Тобто, своєю постановою від 26.08.2015, КАГС зобов’язав комерційні структури виконати свої боргові обов’язки перед банківською установою та повернути понад 25,5 млн кредитної заборгованості.