flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд зобов’язав товариство оплати заборгованість банку в сумі понад 465 млн грн, – «Інтерфакс-Україна»

08 вересня 2015, 12:22

«Київський апеляційний господарський суд зобов’язав у рахунок погашення заборгованості ТОВ «Іллічівський зерновий порт» (Одеська обл.) перед ПАТ «Дельта Банк» (Київ), розмір якої станом на 31 березня 2015 року склала 465 698 000 грн, повернути земельну ділянку в Іллічівську», – йдеться в статті інформагентства «Інтерфакс-Україна».

Договір кредитної лінії між банком та ТОВ «Іллічівський зерновий порт» було укладено ще у червні 2012 року, за умовами якого товариству у користування надавалися грошові кошти з максимальним лімітом заборгованості 350 млн грн. У забезпечення виконання позичальником своїх умов, було укладено договір іпотеки земельної ділянки в Іллічівську площею понад 5,4 га.

ТОВ «Іллічівський зерновий порт» звернувся до Господарського суду міста Києва з позовом до ПАТ «Дельта Банк», в якому просив суд визнати іпотеку за договором такою, що припинена.

Зустрічний позов до суду подав і банк, про звернення стягнення на предмет іпотеки оціночною вартістю 524 663 000 грн.
Рішенням Господарського суду міста Києва у справі № 910/7357/15-г у задоволенні первісного позову ТОВ «Іллічівський зерновий порт» було відмовлено. Зустрічний позов банку був задоволений.

«Не погоджуючись із рішенням суду, Іллічівський зерновий порт звернувся до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою.

Вислухавши доводи сторін і вивчивши надані докази у справі, колегія суддів КАГС прийшла до висновку, що у ТОВ «Іллічівський зерновий порт» немає істотних законних підстав для припинення іпотеки. Замість цього, банківська установа довела законність свого позову про стягнення предмета іпотеки за кредитним договором», – говориться в статті.