flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«З переходу столичного метро вигнали недобросовісного орендаря», – ЗМІ

17 серпня 2015, 13:50

Прокуратура міста Києва в інтересах держави в особі Київської міської ради, Департаменту комунальної власності міста Києва виконавчого органу Київської міської ради та КП «Київський метрополітен» звернулася до судової інстанції з позовом до ПАТ «Київрічсервіс» про зобов'язання товариства звільнити орендовану частину приміщення переходу на станції метро «Харківська» (вестибюль №1) загальною площею 51,5 кв. м, і передати її по акту прийому-передачі в державну власність.

 

 

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що приватне товариство незаконно займає об'єкт оренди, оскільки термін дії договору закінчився ще у червні 2014 року, у зв'язку з чим комерційна структура зобов'язана звільнити і повернути орендоване майно.

«Вивчивши представлені докази по справі № 910/27874/14 і вислухавши пояснення сторін, Господарський суд міста Києва, а після і Київський апеляційний господарський суд погодилися з законними вимогами прокуратури, зобов'язавши суспільство відповідати вимогам чинного законодавства України.

Тим самим, КАГС підтримав КП «Київський метрополітен», повернувши незаконно орендовану частину приміщення переходу станції метро в комунальну власність міста», повідомляє видання «КиевВласть».