flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«У столичних паркувальників забрали незаконно виділені Київрадою 1,5 га землі на ВДНГ», – «КиевVласть»

11 серпня 2015, 09:38

«Прокуратура Києва звернулася до Господарського суду міста Києва з позовом в інтересах держави в особі КМДА і Національного комплексу «Експоцентр України» до Київської міської ради про визнання незаконним рішення міськради про передачу КП «Київтранспарксервіс» земельних ділянок», – йдеться в статті видання «КиевVласть» .

Позовні вимоги ґрунтувалися на тому, що земельні ділянки загальною площею 1,3379 га, які за рішенням Київради виділили «Київтранспарксервісу» для будівництва, експлуатації та обслуговування підземного паркінгу на вул. Академіка Глушкова, 1 у Голосіївському районі, перебувають у постійному користуванні Національного комплексу «Експоцентр України».

Рішенням Господарського суду міста Києва по справі № 910/28542/14 скасовано рішення Київської міської ради і визнано відсутнім у підприємства права користування вказаною землею.

Проте, не погоджуючись з судовим рішенням, КП «Київтранспарксервіс» звернулося до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою.

«Колегія суддів КАГС, вивчивши всі представлені докази по справі, дійшла висновку, що вимоги прокуратури є законними та підлягають задоволенню.

Тим самим, своєю постановою, суд апеляційної інстанції зобов'язав підприємство повернути земельні ділянки вартістю понад 9 млн грн, за адресою на вул. Академіка Глушкова у власність Національного комплексу «Експоцентр України», – повідомляє інтернет-видання «КиевVласть».