flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Готель Міноборони в Києві за допомогою суду позбувся нав'язливого ділового партнера», – «КиевVласть»

11 серпня 2015, 09:07

3 жовтня 2000 року між ДП «Готель «Козацький», компанією «Карлтон Трейдинг ЛТД" та ТОВ «Карлтон Трейдінг Україна» було укладено договір про спільну інвестиційну діяльність за участю іноземного інвестора. Відповідно до якого, учасники зобов'язалися, шляхом об'єднання майна (включаючи інвестиції) і зусиль, здійснювати спільну діяльність, яка включатиме спільну інвестиційну діяльність з будівництва, реконструкції та переобладнання будівлі ДП «Готель «Козацький».

У 2011 році Господарський суд міста Києва отримав два позови. Першу позовну заяву ТОВ «Карлтон Трейдінг Україна» з вимогами до ДП Міністерства оборони України «Готель Козацький» про зобов'язання його виконувати зобов'язання за договором про спільну інвестиційну діяльність.У свою чергу ДП Міністерства оборони України «Готель Козацький» подало зустрічний позов до ТОВ «Карлтон Трейдінг Україна» про визнання недійсним договору з поясненнями, що спірний договір не відповідає вимогам чинного законодавства України і порушує публічний порядок, оскільки спрямований на незаконне заволодіння майном держави.

В 2012 році провадження у справі щодо позовних вимог ТОВ «Карлтон Трейдінг Україна» до ДП «Готель «Козацький» було припинено, зустрічний позов ДП «Готель «Козацький» – задоволено частково та визнано недійсним договір про спільну інвестиційну діяльність.

Та уже в січні 2015 до Господарського суду міста Києва надійшла заява ТОВ «Карлтон Трейдінг Україна» про перегляд рішення по справі № 32/612 за нововиявленими обставинами.

Ухвалою суду від 03.02.2015 у задоволенні заяви було відмовлено.

Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, ТОВ «Карлтон Трейдінг Україна» подало апеляційну скаргу до Київського апеляційного господарського суду.

«Проте, вивчивши представлені докази по справі, колегія суддів КАГС погодилася з висновком місцевого суду про відсутність правових підстав для скасування або зміни попереднього рішення.

Тим самим, Київський апеляційний господарський суд підтримав Державне підприємство Міністерства оборони України в боротьбі з комерційною структурою за право володіння майном держави», – повідомляє видання «КиевVласть».