flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд зобов’язав завод, інвестором якого є російське товариство, розрахуватися із заборгованістю по кредиту

06 серпня 2015, 14:40

«Київський апеляційний господарський суд (КАГС) постановив ТОВ «Юністіл» виконати зобов'язання за іпотечним договором з ОТП Банком (Київ), предметом застави за яким виступає частка BS Allied Building & Steel Limited (Кіпр) у статутному капіталі ТОВ «Юністіл», складова 100%, шляхом продажу предмета застави», – повідомляється на веб-сайті інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна».

Вказане рішення прийнято у зв'язку з невиконанням позичальником зобов'язань перед банком за кредитним договором на 263 487 000 грн. При цьому в якості забезпечення виконання зобов'язань ТОВ «Юнітсіл» був укладений договір застави, відповідно до якого банку передавалися всі корпоративні права, що належать заставодавцю.

Оскільки «Юністіл» свої зобов'язання по поверненню кредиту та виплати відсотків не виконав, суду прийшов до висновку, що у ОТП Банку з'явилося право звернути стягнення на предмет застави.

«Раніше повідомлялося, що глава правління ОТП Банку Тамаш Хак-Ковач у квітні 2015 направив лист президентові України Петру Порошенку, в якому попросив главу держави втрутитися в конфлікт з підприємством «Юністіл».

Згідно з листом, в 2008 році ОТП Банк надав підприємству «Юністіл» інвестиційний кредит на купівлю обладнання для виробництва оцинкованого сталевого листа у формі двох кредитних ліній на суму майже 18 млн доларів США та 43 млн грн. Позика підприємство вибирало декількома траншами в період з 2008 року по 2013 рік.

З 2013 року підприємство припинило виплати, внаслідок чого утворилася заборгованість…

Завод ТОВ «Юністіл» (Unisteel) з виробництва холоднокатаного оцинкованого плоского прокату (Кривий Ріг Дніпропетровської обл.) Відкрився в липні 2010 року. Виробляє плоский прокат, виробничі потужності – 100 тис. тонн на рік. Продукція реалізовується в Україні, РФ та ближньому зарубіжжі.
Інвестором проекту є російське ЗАТ «Управляюча компанія «Вектрон», в яку входить виробник оцинкованої сталі ТОВ «Юністад» («Юнайтед Стадз Компанії», Дзержинськ Нижегородської обл., РФ)», – інформує «Інтерфакс-Україна».