flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київський апеляційний господарський суд підтримав Нацбанк у справі з суднобудівним заводом

04 серпня 2015, 10:28

Між Національним банком України (іпотекодержатель), ПАТ «Київський суднобудівний-судноремонтний завод» (іпотекодавець) та ПАТ «Банк» Фінанси та Кредит» (позичальник) був укладений іпотечний договір, відповідно до умов якого, в забезпечення виконання позичальником зобов'язань за кредитним договором, іпотекодавець надав у заставу належні йому на праві власності нежитлові будівлі загальною площею 43 440,9 кв. м, що знаходяться за адресою: м Київ, вул. Набережно-Лугова, 8.

Втім, позичальник взятих на себе зобов'язань, про передачу оригіналів документів, не виконав, у зв'язку з чим Нацбанк звернувся до суду з позовом.

Рішенням Господарського суду міста Києва по справі № 910/9040/15 позовні вимоги були задоволені повністю.

Не погоджуючись із таким рішенням суду, ПАТ «Київський суднобудівний-судноремонтний завод» звернулося до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою.

«Однак колегія суддів КАГС прийшла до висновку, що судом першої інстанції було прийнято справедливе і законне рішення.

Тим самим, КАГС зобов'язав товариство виконувати свої законні обов'язки перед Національним банком України і видати оригінали документів, що встановлюють право власності за Нацбанком на нежитлові будівлі загальною площею 43 440,9 кв. м» – пише видання «КиевVласть».