flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Зі столичного НДІ витребували через суд 2,8 млн грн за незаконний видобуток води» – КиевVласть

03 серпня 2015, 09:44

«Київський апеляційний господарський суд підтримав рішення суду першої інстанції, зобов'язавши комерційну структуру виплатити державі понад 2,8 млн грн збитків», –  йдеться у статті інтернет-видання «КиевVласть».

У серпні 2014 прокурор Святошинського району міста Києва в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції в місті Києві звернувся до Господарського суду міста Києва з позовом до ВАТ «Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів» про відшкодування збитків, викликаних порушенням вимог природоохоронного законодавства, в розмірі 2 817 334 грн.

Позовні вимоги обґрунтовувалися тим, що товариство в період з 01.04.2012 по 20.02.2014 рр. в порушення вимог Водного кодексу України самовільно видобувало підземні води без дозволу на спеціальне водокористування. Рішенням Господарського суду міста Києва по справі № 910/16308/14 позов був задоволений повністю.

Однак, ВАТ «Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів», не погоджуючись із прийнятим рішенням, звернулося з апеляційною скаргою до Київського апеляційного господарського суду.

Вивчивши докази по справі, колегія суддів КАГС прийшла до висновку, що встановлені обставини свідчать про наявність всіх елементів правопорушення, тому товариство зобов'язане відшкодувати завдані ним державі збитки.