flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд зобов’язав МАУ звільнити незаконно займане приміщення і сплатити на користь держбюджету майже 1 млн грн

03 серпня 2015, 09:31

«Київський апеляційний господарський суд постановив стягнути із ПАТ «Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» на користь держбюджету України неустойку в розмірі 912 тис. 218 грн і виселити акціонерне товариство із приміщення в с. Гора Київської області», – пише видання «РБК-Україна».

Фонд держмайна України звернувся до Господарського суду міста Києва з позовом до ВАТ «Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» про виселення товариства з приміщення дільниці обміну авіапошти № 5 (площею 375,3 кв. м, розташованому за адресою: Київська область, Бориспільський район, с. Гора, вул. Аеропортівська, 3) та стягнення неустойки в розмірі 912 тис. 218 грн. Рішенням господарського суду у справі № 910/13784/14 позов був задоволений повністю. Не погодившись з зазначеним рішенням, ВАТ «Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» подало апеляційну скаргу.

Вислухавши доводи сторін та вивчивши матеріали справи, колегія суддів Київського апеляційного господарського суду прийшла до висновку, що дія договору оренди нерухомого майна, що належить до державної власності, за станом на момент вирішення спору було припинено, а новий договір оренди на спірне приміщення укладений не був, тому відповідач безпідставно займає орендовані ним приміщення.