flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«У несумлінного орендаря забрали майже 9,5 га землі на Печерську», – ЗМІ

28 липня 2015, 12:36

Прокуратура звернулася до Господарського суду міста Києва з позовом до ТОВ «Славутич» про розірвання договору оренди земельної ділянки площею 9,43 га на Набережно-Печерській дорозі, 2 у Печерському районі Києва, укладеного у 2005 році, і зобов'язання товариство повернути спірну земельну ділянку в державну власність.

Як пише інтернет-видання «KиеVласть», позовні вимоги прокурора було задоволено. Висновок суду обґрунтований тим, що існує заборгованість товариства по орендній платі більше 10 місяців, що свідчить про істотне порушення умов договору.

Оскільки договором прямо передбачена можливість розірвання договору оренди якщо орендар не вносить орендну плату, а також з урахуванням того, що несплата орендних платежів є істотним порушенням договору оренди, позовні вимоги про розірвання договору були визнані судом обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

Не погодившись із прийнятим рішенням, відповідач звернувся до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою.

Однак апеляційним судом не взялися до уваги доводи товариства про порушення порядку розірвання договору оренди, оскільки, законодавством України передбачена можливість розірвання договору оренди за рішенням суду на вимогу однієї із сторін, у разі невнесення наймачем плати за користування річчю протягом трьох місяців підряд.

Тому КАГС підтримав рішення суду першої інстанції, зобов'язавши недобросовісного орендаря повернути вказану земельну ділянку в державну власність.