flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

КАГС зобов’язав банк повернути понад 7 млн дол. США законному власнику

28 липня 2015, 12:29

Як йдеться у статті видання «KV», Київський апеляційний господарський суд залишив апеляційну скаргу товариства без задоволення, зобов'язавши ПАТ «Дельта Банк» виконувати свої обов'язки і повернути законному власнику зазначену суму коштів.

У березні 2015 року ПАТ «АВАНТ-Банк» звернулося до Господарського суду міста Києва з позовом до ПАТ «Дельта Банк» про стягнення 7 270 538 дол. США, що еквівалентно 156 701 443 грн.

Так, у серпні 2014 між сторонами було укладено договір про відкриття і ведення кореспондентського рахунку, відповідно до умов якого ПАТ «Дельта Банк» відкрив ПАТ «АВАНТ-Банк» мультивалютний кореспондентський рахунок типу «Лоро» та зобов'язався здійснювати його обслуговування. 25 лютого 2015 позивач звернувся до відповідача з повідомленням про закриття рахунку та перерахування грошових коштів на інший рахунок, проте вимоги позивача про закриття рахунку та перерахування коштів відповідачем виконані не були.

Рішенням суду першої інстанції по справі № 910/6534/15-г позов був задоволений.

Проте, не погоджуючись з вищезазначеним рішенням, ПАТ «Дельта Банк» звернувся до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою.

КАГС, вивчивши представлені докази по справі, прийшов до висновку, що застосування місцевим господарським судом норм матеріального та процесуального права відповідає встановленим обставинам справи, що свідчить про відсутність підстав для скасування або зміни оскаржуваного рішення.