flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Відбулися істотні зрушення у справі ДАК «Хліб України» проти ТОВ «КХП Тальне» і перші кроки до повернення Тальнівського КХП у державну власність», – нардеп

14 липня 2015, 11:22

Як пише видання «Цензон.нет», народний депутат Максим Поляков на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук зазначив, про перші кроки щодо повернення Тальнівського КХП, найбільшого в Україні виробника і експортера борошна, в держвласність.

«Тальнівський Комбінат хлібопродуктів найбільше в Україні підприємство, що займається переробкою борошна, експортує за кордон 22% від виробленого борошна в Україні було вкрадено і незаконно передано в приватні руки… Перед переведенням підприємства в приватну власність «Хліб України» банкрутували. І викупили за 17 млн ​​грн. Тоді як, за експертними оцінками, вартість компанії становить 200 млн. Сьогодні в стінах Київського апеляційного господарського суду відбулося засідання по справі № 17/04-05-10-01-14-05-08/4129 про законність банкрутства Тальнівського КХП. Було винесено рішення про скасування постанови Господарського суду Черкаської області від 27.04.2015 року про призначення розпорядником майна дочірнього підприємства державної акціонерної компанії «Хліб України» «Тальнівського комбінату хлібопродуктів» арбітражного керуючого Лагутіна В.М., який почав розпродаж майна підприємства, не дочекавшись остаточного судового рішення, і не повідомивши про це органи управління», розповів нардеп.  

Також, Вищий господарський суд України визнав, що процедуру банкрутства і розпродажу майна найбільшого в Україні підприємства з виробництва та експорту борошна не відповідає закону. Тим самим, як вважає народний обранець, суд забезпечив можливість першого етапу повернення найбільшого експортера борошна «Тальнівський КХП» у державну власність. Зазначивши, що «відчуваються поступові зміни на краще в нашій країні і позитивні зрушення в суддівській системі».