flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київський апеляційний господарський суд зобов’язав банк повернути найбільшому виробнику електроенергії в Україні – ДП «НАЕК «Енергоатом» 78 млн грн

14 липня 2015, 10:52

Як повідомляє інформаційне агентство «УНІАН», національна компанія намагалася повернути з «Авант-банку» власні кошти ще з червня 2014. Сума була перерахована на виконання договору покритого акредитива, термін дії якого закінчився у травні минулого року.

Так, вивчивши надані докази у справі та вислухавши доводи сторін, Київський апеляційний господарський суд залишив без задоволення апеляційну скаргу «Авант-банку» на рішення Господарського суду міста Києва про стягнення з банку 78 млн грн основного боргу та майже 12 млн грн штрафних санкцій, підтвердивши таким чином право ДП «НАЕК «Енергоатом» на їх отримання.

Тим самим, національна компанія отримала судовий наказ, який був пред’явлений до примусового виконання в департамент Міністерства юстиції України

Держпідприємство «НАЕК «Енергоатом» є, також на компанію покладено функцію експлуатуючої організації, яка відповідає за безпеку експлуатації всіх АЕС країни.