flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційна інстанція підтвердила безпідставність позову покупців акцій «Київмісьбуду» до Київради на 229,56 млн грн, - Інтерфакс-Україна

19 червня 2015, 15:43

«Київський апеляційний господарський суд (КАГС) постановою від 27 травня підтвердив рішення попередньої інстанції про відсутність підстав для позовних вимог Fitzneal Real Estate limited (Лондон, Великобританія), Investion Limited, Vigorans Limited і Altimak Limited (всі Ларнака, Кіпр) до Київської міськради на 229 млн 560,781 тис. грн про відшкодування заподіяного збитку при відчуженні акцій ПАТ «Холдингова компанія (ХК) «Київмісьбуд» (Київ)», – йдеться в статті на сайті інформаційного агентства «Інтерфакс-Україна».

Кошти від позивачів, у рамках договору купівлі-продажу акцій «Київмісьбуду» від 29 липня 2009 року, отримало ТОВ «Фінансова компанія «Новий регіон», яке на підставі вказаного договору придбало у Київради 80%, або 59 млн 910,76 тис. простих іменних акцій ХК «Київмісьбуд».

Розглянувши надані докази у справі, Київський апеляційний господарський суд відмовив у задоволені апеляційної скарги компаній, залишивши без змін рішення Господарського суду Києва. Тим самим, не давши списати на користь комерційних структур майже 300 млн грн з рахунків Київради за рахунок бюджетних асигнувань.