flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ПрАТ «Авіакомпанія» МАУ» виплатить державі понад 5,3 млн грн

16 червня 2015, 14:02

«Київський апеляційний господарський суд (КАГС) зобов'язав ПрАТ «Авіакомпанія» Міжнародні Авіалінії України» перерахувати державі 5 375 609 грн заборгованості зі сплати зборів до державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь України у міжнародних авіаційних організаціях», – йдеться в статті KV.

ПрАТ «Авіакомпанія «МАУ», отримавши за липень 2014 року грошові кошти за перевезення пасажирів та вантажів у вартість яких включено збір за кожного пасажира, який відлітає з аеропорту України та за кожну тонну вантажу, що відправляється чи прибуває, у розмірі, що дорівнює ставці збору, який справляється зі споживача стосовно українських експлуатантів під час виконання аналогічних польотів, не здійснив перерахування у сумі 5 375 609 грн до Державного спеціалізованого фонду фінансування загальнодержавних витрат на авіаційну діяльність та участь у міжнародних авіаційних організаціях.

Рішенням суду першої інстанції позов було задоволено повністю. Та відповідач, не погоджуючись із ним, звернувся до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою.

Вивчивши надані докази у справі, колегія суддів КАГС прийшла до висновку, що доводи апелянта, не спростовують висновків господарського суду першої інстанції, яке той прийняв ґрунтуючись вимогами матеріального та процесуального права.

Тим самим, КАГС зобов’язав комерційну структуру перерахувати державі вказану суму заборгованості.