flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Апеляційний суд зобов'язав «Київенерго» виконувати договір купівлі-продажу газу у «Нафтогазу», – ЗМІ

15 червня 2015, 10:47

«Київський апеляційний господарський суд зобов'язав ПАТ «Київенерго», що належить українському бізнесменові Рінату Ахметову, виконувати свої обов'язки згідно з договором купівлі-продажу природного газу у НАК «Нафтогаз України», – пише видання «РБК – Україна».

На розгляд господарських судів першої та апеляційної інстанцій були передані позовні вимоги ПАТ «Київенерго» до ПАТ «НАК «Нафтогаз України» про визнання підпункту договору купівлі-продажу природного газу обсягом майже 100 000 тис. куб. м недійсним (ціна за 1 000 куб. м природного газу склала за договором 3 509 грн).

Спір у справі виник у зв'язку з тим, що зазначений договір, на думку позивача, був укладений під впливом тяжкої для «Київенерго» обставини і на вкрай невигідних умовах. Однак рішенням Господарського суду міста Києва у позові було відмовлено повністю.

Вивчивши надані докази по справі, КАГС визначив, що позивачем, як вже було ґрунтовно зазначено місцевим господарським судом, не представлено доказів приховування відповідачем ціни на газ понад граничної ціни (тарифу), що призвело б до визнання договору як уявного.

Тому, своєю постановою від 02.06.2015, Київський апеляційний господарський суд залишив рішення суду першої інстанції без змін, зобов'язавши товариство виконувати свої законні обов'язки перед національною компанією.