flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«Суд повернув Україні акції Запорізького алюмінієвого комбінату, що належали росіянам» – Ua-pressa.com

11 червня 2015, 10:18

«Судові тяжби навколо Запорізького алюмінієвого комбінату тривають з 2012 року. Через жалюгідний стан підприємства та невиконання компанією «РУСАЛ» інвестиційних зобов'язань Господарський суд Києва 22 березня 2012 року ухвалив рішення про повернення в держвласність України 68% акцій ЗАлКу, які належали російській компанії «РУСАЛ». Таке ж рішення ухвалив Київський апеляційний господарський суд, однак «РУСАЛ» оскаржив його в касаційному порядку», – інформує видання Ua-pressa.com.

Генеральна прокуратура України звернулася до господарських судів аби повернути державі (Фонду державного майна України) контрольний пакет акцій (68,01%) єдиного в Україні виробника первинного алюмінію – Запорізького алюмінієвого комбінату, який раніше належав російській компанії «РУСАЛ».

Так як однією з умов купівлі комбінату було погашення новим власником боргу перед державним банком в обсязі 75 млн дол. США, який всіляко ухилялися від виконання цих зобов'язань, це стало підставою для задоволення позову господарськими судами усіх інстанцій. А 11 березня 2015 року Верховний суд України також підтвердив правомірність та справедливість цього рішення.