flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київський апеляційний господарський суд стягнув з комерційної організації на користь держкомпанії понад 25 000 000 грн

08 червня 2015, 10:54

Як повідомляє інформаційне агентство «Укрінформ», у 2011 році державне «Полтавське нафтогазове регіональне геологічне підприємство» уклало з «Голден Дерріком» два договори. Одним із них було замовлено спорудження параметричної свердловини Короленківської площі, другим – спорудження пошукової свердловини Токарської площі. За цими угодами фірмі було перераховано, у якості авансування виконання робіт, понад 138 млн грн, з яких на роботи задіяно всього менш ніж 113 млн грн. Тобто, понад 25 млн грн. залишились невикористаними.

У лютому 2014 року державною компанією до «Голден Деррік» було направлено вимоги про повернення незадіяного авансу, на що фірма ніяк не зреагувала.

Тому, ДП «Український геологічний науково-виробничий центр», що є правонаступником ДП «Полтавське нафтогазове регіональне геологічне підприємство», подало позов до суду першої інстанції про стягнення вказаних коштів, і той було задоволено.

Не погодившись з таким рішенням, «Голден Деррік» подавало апеляцію до Київського апеляційного господарського суду. Проте, вивчивши надані докази у справі, колегія суддів залишила апеляційну скаргу без задоволення, а рішення суду першої інстанції – без змін.