flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд зобов’язав підприємство відшкодувати державі понад 700 тисяч гривень, – ЗМІ

07 травня 2015, 09:11

«Постановою Київського апеляційного господарського суду задоволено апеляційну скаргу прокурора Городищенського району, за результатом якої скасовано незаконне рішення суду першої інстанції та зобов’язано підприємство відшкодувати державі понад 700 тисяч гривень»,пише громадсько-політичне видання «Прес-Центр» з посиланням на прес-служба прокуратури Черкаської області.

Як було з’ясовано, комунальне підприємство Городищенської міської ради у період з вересня 2012 по травень 2013 років незаконно видобувало та реалізовувало підземні прісні води, які відносяться до корисних копалин загальнодержавного значення.

Прокуратура звернулась до суду з позовом про стягнення з КП шкоди, заподіяної державі, незаконним діянням. Проте, судом першої інстанції у задоволенні позову було відмолено.

Не погодившись із таким рішенням, прокуратура звернулася з апеляційною скаргою до Київського апеляційного господарського суду, який, вивчивши всі докази у справі задовольнив скаргу, зобов’язавши КП виплатити державі вказану суму збитків.