flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді Київського апеляційного господарського суду отримати сертифікати міжнародної організації CECJ

24 квітня 2015, 15:40

Наприкінці березня 2015 року судді Київського апеляційного господарського суду Олена Коротун та Олександр Гаврилюк відвідали Європейський суд з прав людини (місто Страсбург, Франція), аби пройти програму-тренінг «УСПІШНЕ ЗВЕРНЕННЯ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО СУДУ З ПРАВ ЛЮДИНИ: ВІД ТЕОРІЇ ДО ПРАКТИКИ», яка уже шостий рік збирає знавців права, аби примножити знання та оновити практичні навики основних аспектів Європейської Конвенції.

      

Захід є ключовим серед програм підвищення кваліфікації, організованих Європейським Центром правового співробітництва (CECJ), представляє собою 40 робочих годин викладання більше 15 лекторів-юристів Суду, співробітників Секретаріату та провідних фахівців в області захисту прав людини.

− З-поміж чималої кількості фактів та важливої інформації, що ми дізналися про Європейський суд з прав людини та прецедентне право, дуже вразили строки розгляду справ. Так, гордістю Суду є справа «Волков проти України», яка зайняла «всього» 2-2,5 роки. Частіше терміни розгляду сягають 6-8 років, − поділилася враженнями Олена Коротун. – Та вважаю, що подібні семінари необхідні для суддів, аби зміцнювати теоретичні знання, отримувати відповіді на питання з першоджерел та примножувати власний досвід для удосконалення судової практики.

(На фото суддя Європейського суду з прав людини від України Ганна Юдківська з учасниками заходу)