flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Київський апеляційний господарський суд не дав незаконно стягнути з державної компанії понад 600 000 грн

17 квітня 2015, 10:40

Генеральна прокуратура України звернулася до суду з позовом до господарського товариства, відповідно до договору між яким та  ПАТ «ДАК Чорноморнафтогаз», державна компанія прийняла на зберігання строком до 31.12.2013 майно, що знаходилося на території АР Крим.

В травні 2014 року комерційна структура подала позов про стягнення з ПАТ «ДАК Чорноморнафтогаз» 618 тис грн збитків у зв’язку з втратою майна, який Господарським судом Київської області було задоволено. Проте, судом першої інстанції не було враховано суттєвих обставин справи – тимчасової окупації Кримського півострова Російською Федерацією, інформує видання «Публіцист».

Прокурату звернулася з апеляційною скаргою до Київського апеляційного господарського суду, який, врахувавши всі обставини справи, у позові комерційній структурі відмовив, задовольнивши вимоги держустанови.

Правильність рішення КАГС підтримав і Вищий господарський суд України, який, розглянувши 8 квітня 2015 року вказану справу, постанову суду апеляційної інстанції залишив у силі.