flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд врятував сквер на Печерську від забудови, – Biznews

30 березня 2015, 12:26

«Київський апеляційний господарський суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури столиці та визнав недійсним договір оренди земельної ділянки площею 0,64 га в Печерському районі Києва», – пише видання «Biznews».

Київська міська рада передала вказану земельну ділянку в оренду компанії для здійснення будівництва, експлуатації та обслуговування житлово-громадського комплексу. Проте Київський апеляційний господарський суд встановив, що дана земельна ділянка має статус скверу і відноситься до земель зелених насаджень загального користування.

Ще у 2012 році рішенням Господарський суду міста Києва цей договір оренди був визнаний недійсним. Проте у 2014 році компанії звернулась із заявою про перегляд справу за нововиявленими обставинами. І як результат – суд скасував своє попереднє рішення.

На що Прокуратура звернулася до Київського апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою. Колегія суддів КАГС, вивчивши всі надані докази у справі, задовольнила скаргу прокуратури у повному обсязі, повернувши сквер до власності громади міста.