flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Представники господарських судів підсумували результати роботи за 2014 рік

10 березня 2015, 13:08

5 березня 2015 року відбувся пленум Вищого господарського суду України. Участь у заході взяли судді вищого спеціалізованого суду, представники влади, голови апеляційних та місцевих господарських судів, серед яких і Голова Київського апеляційного господарського суду Олег Хрипун.

Голова Вищого господарського суду України Богдан Львов, підбиваючи підсумки роботи господарських судів України у 2014 році, наголосив, що суди господарської юрисдикції за результатами останніх кількох соціологічних опитувань мають найбільший рівень довіри серед судів інших юрисдикцій, проте це лише привід для подальшої відданої роботи.

На пленумі зазначили, що в сучасних складних економічних умовах саме господарські суди є тим важливим фактором, який має підтримувати функціонування бізнесу, інвестиційну привабливість вітчизняних підприємств, збереження робочих місць, а також надходження податків у державну казну. Так, у 2014 році господарськими судами до державного бюджету України та державних цільових фондів за судовими рішеннями надійшло близько 2 млрд грн.